Mikkel er Død er en 4-episoders fiktion serie om Mikkel, der ender som spøgelse efter en trafikulykke. Da han ser, hvordan hans omgivelser reagerer på hans død, forstår han pludselig, at konsekvenserne af hans handlinger ikke kun påvirker ham selv.
Kampagnen formåede at implementere indsigter fra målgruppen (17-24, mænd primær & kvinder sekundær) med en nytænkende strategi. Den blev blev skræddersyet specifikt til målgruppens foretrukne platform (under 25 år bruger 8 ud af 10 YouTube ugentligt), og udnyttede deres hang til historiefortælling i et serielt format man kan binge.
Som man kan se på resultaterne formående den at fange de unges opmærksomhed. Med humoren som redskab og det seriøse budskab flettet ind i handlingen blev kampagnen en kæmpe succes da resultaterne viste de unge efterfølgende rent faktisk havde ændret adfærd i trafikken.
17-24-årige har over 3 gange større risiko for at havne i en trafikulykke end deres forældre.
Uopmærksomhed, fart, alkohol og manglende selebrug spiller alt sammen ind– derfor havde Rådet For Sikker Trafik en stor udfordring foran sig: De skulle få en generation som er ’always on’ til at lægge alt væk, når de kører bil.
Igennem fokusgrupper med målgruppen (17-24), tegnede der sig nogle klare tendenser:
1) De overvejer ikke, hvordan det påvirker deres nære relationer hvis kommer til skade eller dør,
2) De har svært ved at sige fra overfor deres venner i trafikken og
3) Der langt større chance for at de ser og deler indhold der indhold der får dem til at grine.
Kampagnen udkom med alle episoder på en gang d. 5 marts 2021 på Rådet For Sikker Trafiks YouTube kanal. Den blev ledsaget af en skræddersyet medieplan der var delt op i to faser.
Første fase boostede episoderne mod de 17-24 mænd på YouTube som var vores primære målgruppe.
Anden boost fast var op til jul 2021, hvor kvinderne blev inkluderet i segmenteringen da er med til at gribe ind overfor deres kærester og venner i trafikken.
Løsningen var åbenlys: Vi skulle lave en fiktionsserie om et spøgelse. Fremfor en løftet pegefinger, brugte vores 4-episoders fiktionsserie humoren som anslag til at se med, og løbende snige det præventive budskab ind; vi kaldte det et lattermildt leverhug.
Valget af long-form format var et bevidst valg for at styrke det følelsesmæssige bånd mellem målgruppen og vores hovedrolle. Han skulle have en bred appel på tværs af landet og via hans livssituation, interesser, civilstand og sprog appellere specifikt til unge mænd der er klart overrepræsenteret i statistikkerne.
Alle karakterne var specifikt castet til at skabe genkendelighed og appel hos vores målgruppe. Vores bi-roller Elias Budde Christensen og Arian Kashef havde begge medvirket i ‘Når Støvet Har Lagt Sig samt andre store danske fiktions formater. Det gjorde vi fik positioneret kampagnen som et fiktionsformat og medvirkede til vores målgruppe tilvalgte vores indhold i på samme vis som de tilvælger NETFLIX og HBO
Serien blev delt på Rådet For Sikker Trafiks YouTube kanal og gav følgende resultater:
- +59.000 timer set
- +1.38M visninger
- 63% completion rate (organisk)
- 12% completion rate (paid)
På paid svarer det til 1/10 har set en 6-8 min lang reklame fra start til slut.
Vigtigst af alt viste en Epinionsundersøgelse efterfølgende at 68% vil fremover sige fra overfor andre, når det kom til uopmærksomhed i trafikken, og 70% var blevet mere bevidste om hvordan deres valg i trafikken påvirker andre.