Livet er dyrt – gå i netto / netto outdoor

Brandhouse/Subsero

for

Netto

Kategori :

Startdato:

01/06/2021

Slutdato:

30/04/2022

Hvorfor er denne kampagne en vinder

En kampagne med et soleklart koncept og budskab, der ved at kombinere indsigter om danskernes liv med intelligent udvalgte placeringer, har gjort priskommunikation kontekstuel, sjov og nærværende - hvilket danskerne har reageret ekstremt positivt på.

Kampagnens formål

At sænke Nettos prisopfattelse og genetablere en brandpersonlighed, som danskerne kan forholde sig til og være loyale mod.

Målgruppe og målgruppeindsigt

Netto henvender sig til hele Danmark - dog i særlig grad til personer med indkøbsansvar i familierne, som har en større basket size. "Livet er dyrt" er baseret på tesen om, at vi som danskere har vænnet os til (men stadig er meget bevidste om), at alting er ualmindeligt dyrt. Både de store ting som skat, ejendom og bilafgifter til de små ting som café-kaffen eller parkeringsbilletten. Dette ledte til indsigten om, at de gode priser og tilbud Netto tilbyder ikke nødvendigvis er en forudsætning for at få livet til at hænge sammen, men det giver en dejlig undtagelse til en ellers dyr hverdag - som man til gengæld får flere penge og mere overskud til at modstå, hvis man handler billigt.

Timing og Dosering

Outdoor er blevet brugt mange gange siden maj 2021 - både som landsdækkende kampagner, mindre konteksuelle eksekveringer, samt udvalgte impact placeringer. Bl.a. har vi kørt følgende: 2-3 ugers kampagne omkring energi- og benzinpriser (ved tankstationer) og kvadratmeterpriser (placeringer i "dyre" områder, med lokale tekster), en 2 ugers lufthavnskampagne, 1 uges brug af impact-OOH omkring årsopgørelse, samt en mindre OOH activation med en falsk blitzebil, som stod i en lille uge. Hver placering blev udvalgt manuelt for at sikre den helt rette kombination af budskab og placering.

Strategi

Vores koncept "livet er dyrt - gå i Netto" præsenterer Netto som den bedste kur mod alle de ubehagelige udgifter og alt for dyre ting, der kendetegner danskernes hverdag. Konceptet giver os muligheden for at tale om og omkring et væld af situationer, der er unødvendigt eller ubehageligt dyrt. For at opnå størst effekt, organisk omtale og deling har vi haft et stort fokus på at kommunikere aktuelt og kontekstuelt. Da vores målgruppe samtidig er bred, har vi især brugt Outdoor som medie for kontekstuelle eksekveringer.

Resultater

Vores OOH indsats har været genstand for megen samtale og omtale. På sociale medier har vores OOHs været meget delte og roste, mens en række danske medier også har skrevet om én eller flere af vores kampagner. Mens det er svært at måle den isolerede effekt af OOH, så har vi på det første halve år vi arbejdede med Netto set en forbedering på en række centrale parametre: 1. Markant løft i brandstyrke
På den korte tid, siden lanceringen af det nye koncept i maj 2021, er der sket en forbedring på næsten samtlige 15 parametre i YouGov BrandIndex* målt i januar 2022, Der er stigninger på:
5,5 % i ad awareness
7,35 % i value for money
22 % forbedring af reputation

Netto

Katrine Werling

Marketingchef

Maj-Brit Kjærgaard

Project manager, marketing

Tenna Riis Sørensen

Project manager, marketing

Brandhouse/Subsero

Jeppe Ritz

Creative Director

Louis Pilmark

Creative Director

Lise Charlotte Lewald

Creative

William Ditlev Barfoed

Creative

Felix Binggeli

Consultant

Jeanette Krarup

Senior Project Manager

Kristian Møgelvang Nielsen

Project Manager

Ditte Benjaminsen

Extra Credit

Sabrina Dinh

Extra Credit

Samarbejdspartnere


Watch Video