Denne kampagne er værd at lægge mærke til, fordi den både fik skabt massiv opmærksomhed omkring udfordringerne med ligestilling i Danmark, og samtidig førte til konkrete handlinger, der er begyndelsen til at løse problemet.
Kampagnen skulle skabe opmærksomhed omkring manglen på kønsdiversitet blandt topledere og i bestyrelser i Danmark. Og samtidig give målgruppen konkrete værktøjer til at blive bevidst om deres egne biases og ansætte med diversitet i tankerne.
Denne kampagne taler til topledelser, bestyrelser, meningsdannere og politikere. Vi ville gerne have opmærksomhed og engagement fra alle, der har en mulighed for at påvirke ligestillingen i Danmark enten gennem deres ansættelser eller gennem meningsdanneri.
Disse er travle folk, der er meget påpasselige med, hvad og hvordan de kommunikerer - og hvilke emner, de engagerer sig i. Derfor er det generelt en svær målgruppe at få til at deltage i kampagner, og det er ekstra svært, når det er et sprængfarligt emne som ligestilling.
Lederne udviklede et online læringsunivers omkring ligestilling og biases, som blev åbnet op i ugen før Kvindernes kampdag den 8. marts. Og på selve dagen blev kampagnen lanceret på sociale medier, nyhedsbreve, personlige invitationer til udvalgte stakeholders og i helsides dagblads-annoncer, så vi var massivt til stede på dagen, hvor ligestilling var i fokus. Kampagnen kørte derefter i to uger, hvor der løbende blev frigivet nyt indhold, som holdt debatten i gang og gav nye værktøjer.
Der er lige så mange topledere, som hedder Lars, som der er kvindelige topledere i hele Danmark. Og det er en stor udfordring - ikke kun for virksomhederne selv, men også for ligestillingen og balancen i vores samfund. Ligestilling starter nemlig på ledelsesgangene og derfor gik Lederne og Dansk Industri sammen om at sætte fokus på den manglende kønsdiversitet på Kvindernes kampdag den 8. marts.
Men det er også en dag, hvor der er mange, som kæmper om opmærksomheden. Derfor blev strategien, at vi skulle udvikle en opsigtsvækkende løsning, der kunne engagere målgruppen og få dem til at sprede budskabet af sig selv. Vi ønskede også at være en del af løsningen, og give målgruppen en følelse af at det er muligt at gøre en forskel. Derfor ledte al kommunikation ind til et læringsunivers, der gav vigtige værktøjer til, hvordan målgruppen kunne blive opmærksomme på deres egne biases og ansætte mere kønsneutralt.
Løsningen blev en kæmpestor fest, der fejrer, at ligestilling er blevet en realitet. Problemet er bare at festen ligger 39 år ude i fremtiden, for med det nuværende tempo, er det først der at der er ligestilling i de danske topledelser. Derfor opfordrede vi samtidig alle inviterede til at afvise invitationen og i stedet gå ind på læringsuniverset for at se, hvad de kunne gøre ved problemet her og nu.
Kampagnen skabte massiv opmærksomhed og stort engagement i målgruppen. På kun seks dage nåede vi 877.209 eksponeringer på egne Linkedin og Facebook kanaler, hvilket når langt ud over vores primære målgruppe af ledere, bestyrelser og meningsdannere. Samtidig delte topledere, journalister og politikere flittigt vores indhold på deres kanaler. Vi fik f.eks. positive kommentarer fra Erhvervsministeren, Simon Kollerup og tidligere Statsminister Helle Thorning delte invitationen på sin instagram med mere end 79.000 følgere.
Men endnu bedre var det at læringsuniverset fik 3.739 besøgende, 5.761 sidevisninger, og at den gennemsnitlige tid på siden var hele 3:32 minutter. Det betød, at målgruppen brugte samlet 13.211 minutter på at lære om egne biases og fik konkrete værktøjer til at fokusere på kønsdiversitet i ansættelser af ledere.
Alt i alt nogle gode resultater på en invitation, som vi gerne ville have alle til at afslå.